ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Un quartet de guitarres espanyol
Un quartet de guitarres espanyol

Un quartet de guitarres espanyol

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Obres de Chapí, Bretón, Giménez, Falla, Moreno Torroba, Albéniz, Serrano, Tárrega, Turina, Monasterio.

Spanish Art Guitar Quartet, guitarres

NCA 9809837-215 / NCA 60113-215 DDD 1CD 52:39 / 58:00 2009

NCA

Recomanat per Catclassics

En dos compactes de l’excel•lent Spanish Art Guitar Quartet es presenten adaptacions de música espanyola per aquesta peculiar i eficient formació de guitarres. El primer disc ho fa amb alguns hits de sarsueles de Chapí, Bretón, Giménez i les danses dels ballets de Falla. Per això el menys conegut és la suite Estampas de Federico Moreno Torroba, una obra a mig camí entre l’evocació i la descripció a partir de moviments breus que funcionen a la manera d’apunts en un llenguatge molt pròxim al de Rodrigo.

El segon compacte entronca amb la corrent alhambrista de caràcter exòtica i nacionalista que va influir a Espanya des de poc abans de 1850 i fins a la primera dècada del segle XX. La selecció és molt més variada i infreqüent en gènere i autors, fet que permet recuperar fragments tan ponderats com els de Los gnomos de la Alhambra de Chapí, Adiós a la Alhambra de Monasterio i les Narraciones de la Alhambra de Serrano, al costat d’obres tan populars com Recuerdos de la Alhambra de Tárrega, el Albaicín i En la Alhambra de Albéniz.

En conjunt són interpretacions d’ alta qualitat tècnica, en unes transcripcions que aconsegueixen un gran idiomatisme, cuiden els canvis de colors, ritme i la cantabilitat oferint un bon equilibri de textures i del protagonisme de cada veu. Només s’ha de lamentar la no traducció al castellà de les notes de carpeta en una iniciativa i ensamble tan vinculats a la música espanyola.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet