ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Simfonies concertants de Danzi

Simfonies concertants de Danzi

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Danzi: simfonies concertants

Jaime Martín, flauta. Joan Enric Lluna, clarinet. J.M. González Monteagudo, oboè. David Tomàs, fagot. Martin Owen, trompa. Orquesta de Cadaqués. Sir Neville Marriner, director.

TRITÓ TD0061 DDD 1CD. 57:45 2009

Tritó

Recomanat per Catclassics

Des de fa anys part de l’oblidat repertori instrumental del classicisme és una via de explotació comercial en discogràfiques petites i centreeuropees. Al costat de Wilms, Rosetti, Hoffmeister, Gossec, Pleyel, Hummel, Myslivecek, l’ alemany Franz Danzi (1763-1826) és una altra de les figures revalorades després de la sepultura donada per la consolidació de Beethoven i Schubert en el repertori. Autor d’ òperes, simfonies i nombrosa literatura per a harmoniemusike, Danzi va ser un consumat mestre de la fórmula simfonia concertant, de la qual Tritó presenta tres per a instruments aeròfons. Totes, fins i tot l’ Op.47 per a clarinet i fagot que està inusualment dividida en 4 moviments, responen al model de l’època en la frescor, la cantabilitat i la depuració del virtuosisme en l’escriptura. Els solistes estan ordenats en una dialèctica que alterna l’acumulació i els solos combinant delicadesa i colorisme sense desequilibrar les textures en unes obres que demostren ofici i invenció.

Una vegada més l’ Orquestra de Cadaqués i Sir Neville Marriner ofereixen una lectura de la màxima qualitat, al costat dels solistes espanyols que participen amb un idiomatisme i alt nivell tècnic i expressiu. Igualment excel•lents són la captació de so i l’edició, elegant i austera, amb unes instructives notes de carpeta de Josep Dolcet.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet