ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Heliopolis de Goerne

Heliopolis de Goerne

Classificació temàtica: Recital vocal i lied


Heliopolis

Schubert Edition 4

Matthias Goerne, baríton

Ingo Metzmacher, piano

1 CD + 1 DVD

HMC 902035

71'53

Harmonia Mundi

Recomanat per Catclassics

Al rebre aquest CD vaig pensar: has recomanat tots els seus antecedents (que podeu veure aquí i aquí). No vull recomanar-los tots, vull ser exigent, rigorós.... però amb Goerne no hi ha manera. No es pot no recomanar. La seva veu és prodigiosa, rotunda i potent quan cal; però també suau i plena de matisos. S’adapta perfectament a Schubert. I ho fa perquè Goerne a més de ser el més dotat dels barítons per a lieders romàntics avui en dia, va al moll de l’os. S’impregna del caràcter del poema, del seu pathos. Els estudia, els analitza i llavors, es deixa anar. Interessantíssim el making of que acompanya el CD.

Excel•lent i corprenedora versió de Die Götter Griechenlands de Schiller, amb el seu primer vers que ressona al llarg del disc: Schöne Welt, wo bist du? Bell món, on ets? El poeta cerca la bellesa clàssica. Que no busqui més. És aquí. És aquest disc.

Molt destacables també les versions de Der Hirt, Pilgerweise, Frühlingsglaube i la impressionant Abschied, que clou el compacte. Acompanya Goerne el pianista alemany Ingo Metzmacher, més director però que no fa un mal paper al costat de la grandiositat del seu colega.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet