ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Compositors imperials de Carles V i Felip II

Compositors imperials de Carles V i Felip II

Classificació temàtica: Sense classificar


Compositors imperials de Carles V i Felip II

Musica Reservata de Barcelona

Peter Phillips, director

La mà de Guido

L’arribada de Carles V a la corona espanyola va inaugurar una veritable edat d’or de les arts en general i de la música en particular. Home cultivat, va portar amb ell una capella de músics flamencs i nombrosos dels millors compositors de l’època van ser atrets a la seva cort: Gombert, Pierre de la Rue, Crecquillon, ...

Aquest CD de la discogràfica catalana La mà de Guido compila curosament una extensa mostra de la música entre 1516, any de l’arribada a Espanya de Carles V fins a la mort del seu fill Felip II, el 1598. Sota el títol ‘Los compositores imperiales de Carlos V y Felipe II’ destaquen els sempre interessants tientos a l’orgue d’Antonio de Cabezón, compositor cec, mestre de la polifonia i el contrapunt renaixentista espanyol; la preciosa i sentida cançó Mille regretz, atribuïda a Josquin Desprez i el Gloria de la Missa Miller regretz de Cristóbal de Morales. Tanca el disc el Mortuus est Philippus Rex compost per Ambrosio Cotes per a les exèquies de rei.

La interpretació va a càrrec de Musica Reservata de Barcelona sota la direcció de l’anglès Peter Philips i amb Ignasi Jordà a l’orgue.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet