ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

La Segona de Mahler per Haitink

La Segona de Mahler per Haitink

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Mahler: Simfonia núm. 2 ”Resurrecció”

Miah Persson, soprano. Christianne Stottijn, mezzosoprano. Chicago Symphony Chorus &Orchestra. Bernard Haitink, director.

CSOR 901916. Super Audio CD 2008. 2CD 82:02 2009

CSOR

En el llistat de Pérez d’Arteaga aquesta serà/seria la setena Segona comercialitzada per Haitink. La versió procedeix de quatre concerts a l’Orchestra Hall de Chicago els dies 20, 21, 22 i 25 de novembre de 2008. Els paràmetres interpretatius no difereixen del que el director holandès ha ofert en els darrers enregistraments de la Tercera, la Primera i la Sisena basant-se en una estilització del so i una dilatació dels tempi qualificable de “klemperització”. Les prescripcions són d’ordre abstracte en una construcció apol•línia i serena que cerca la llum, el desassossec, la naturalitat i l’organicitat. És un treball que pot semblar típic en la seva solidesa, en la transparència de la seva planificació, en el seu repòs. Conceptualment tendeix a emparentar-se a Bruckner amb resultats a voltes antològics a voltes discutibles, com va demostrar en els Finale de la Tercera i de la Sisena, respectivament. Però Mahler requereix un plus d’emoció i de força sí ofert en els seus temps d’Amsterdam, Berlín o Rotterdam –malgrat les irregularitats d’alguna d’elles -.

En conjunt és una lectura fina, perceptiva, sinuosa i amb una enorme homogeneïtat, encara que sedant, on predomina la reflexió sobre la tragèdia de la vida més que el mateix sentiment d’aquesta. Haitink en plena maduresa sembla recordar-nos que la dolçor i la delicadesa són la plètora de la força com en l’ Scherzo, les intervencions solistes o el cor final, però davant la immensa i variada discografia de l’obra… vostès mateixos.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet