ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

René Jacobs Opera Edition

René Jacobs Opera Edition

Classificació temàtica: Òpera i sarsuela


Harmonia Mundi

Recomanat per Catclassics

De tant en tant les discogràfiques reediten obres d'anys anteriors, ja sigui per adaptar-les als avenços que la tecnologia va permetent (o sigui, per rentar-lis la cara) o bé per agrupar-les amb altres obres amb qui comparteixen alguna de les seves característiques.

Aquest segon és el cas que ens ocupa. Harmonia Mundi ha tingut a bé aplegar sota el títol "René Jacobs Opera Edition” una col•lecció de deu òperes dirigides pel belga René Jacobs. Aquest cantat i director encoratjat pels excel•lents germans Kuijken, pel propi Gustav Leonhardt i sobretot pel cantant Alfred Deller, va iniciar els seus passos musicals com a contratenor, fins arribar a ser el més gran intèrpret mundial en aquest registre. Durant els anys 70 i participant en el corrent de la interpretació històrica juntament amb els ja citats i amb d'altres tant coneguts com Harnoncourt, Savall, etc. funda l'any 1977 el Concerto Vocale on dirigeix per tot Europa òperes d'autors poc coneguts com Cavalli i Cesti al mateix temps que d'altres de més renom com Monteverdi, Handel o Gluck. Les gravacions d'aquest període es caracteritzen per reconeixement i els premis constants.

René Jacobs compagina les seves moltes acuacions i gravacions amb la docència a la prestigiossíssima Schola Cantorum Basiliensis.

Però parlem d'aquesta edició d'Harmonia Mundi; els components d'aquesta col•lecció són:

Claudio Monteverdi: La Incoronazione di Poppea i Il Ritorno d'Ulisse in patria
John Blow: Venus et Adonis
Pietro Francesco Cavalli: La Calisto
Carl Heinrich Graun: Cléopatre et César
Georg Fredrich Handel: Giulio Cesare i Flavio
Georg Phillipp Telemann: Orfeus
Henry Purcell: Dido and Aeneas
Wolfgang Amadeus Mozart: Così fan tutte

Al llarg d'aquestes 10 òperes Jacobs dirigeix formacions tant extraordinàries com el Concerto Köln, l'Orchestra of the Age of Enlightenment, l'Akademie Fur Alte Musik Berlin i l'Ensemble 415, a banda, és clar, del seu Concerto Vocale i veus tan sòlides com les de Maria Bayo, Bernarda Fink, Jennifer Larmore, Lorraine Hunt i Christoph Prégardien.

En resum, una extraordinària ocasió per omplir aquell buit que sovint existeix a massa cases sobre d'òpera barroca, interpretada per un dels grans directors dels darrers anys, amb instruments d'època i criteris històrics.

 



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet