ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Escoltar Les noces de Fígaro

Escoltar Les noces de Fígaro

Classificació temàtica: Òpera i sarsuela


Escoltar Les noces de Fígaro

Pere-Albert Balcells

Editorial Dux. 2010 (326 pàgs.)

Editorial Dux

Recomanat per Catclassics

Després de guies d'audició i comentari d’òpera i sarsuela d'editorials com Daimon o la més recent Ma non troppo, la tendència a oferir divulgatius llibrets d’òpera ha crescut. Una mostra són els excel•lents programes de mà d'alguns teatres i iniciatives de segells actuals com la present, la primera de l’Editorial Dux.

Es tracta del primer títol d'una sèrie dedicada a les òperes de Mozart fruit de l'estudiós Pere-Albert Balcells que és una de les principals autoritats espanyoles en la matèria com ja va demostrar en Autoretrat de Mozart (La campana, 1997). Si en aquest analitzava el caràcter de Mozart a través de la seva correspondència, en aquesta novetat comenta detalladament Le nozze di Figaro, gairebé compàs a compàs, assenyalant les múltiples inflexions musicals i desvetllant la lògica interna de l’obra. Des de la concepció rítmica, els detalls orquestrals i la vocalitat als aspectes històrics queden exposats en to divulgatiu, tan minuciós com amè. Només es troba a faltar, encara que no era imprescindible, la inclusió d'algun pentagrama amb passatges o temes musicals.

No es tracta d’un llibre per llegir d’una tirada sinó que requereix un seguiment pausat que alterni la lectura amb l’audició dels fragments. Com prescriu l’autor, s’ha prescindit d’una relació de discografia i dvdgrafía per no condicionar el lector. En qualsevol cas, suggereix la versió de Solti (Decca, 1982) per ser la primera completa que va aparèixer al mercat i una de les més freqüents entre la discografia dels melòmans.



Albert Ferrer i Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet