ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Gran 'Flauta màgica'

Gran 'Flauta màgica'

Classificació temàtica: Òpera i sarsuela


Die Zauberflöte, de W.A. Mozart

RIAS Kammerchor i l’Akademie für Alte Musik Berlin

René Jacobs, director

Daniel Behle, Marlis Petersen, Daniel Schumutzhard, Sunhae Im, Anna-Kristiina Kaappola, Marcos Fink

Harmonia Mundi HMC 902068.70

3 CD

2h47'

Harmonia Mundi

Recomanat per Catclassics

Sensacional aproximació de René Jacobs a Die Zauberflöte (La flauta màgica), darrera de les òperes –singspiel- de Mozart. Una proposta, com sempre en Jacobs, personal i amb alguna sorpresa, com la rapidesa i vivesa dels tempi i la incorporació de nombrosos efectes sonors afegits. Com és habitual i ja ha fet en la resta d'enregistraments d'òperes de Mozart (Così fan tutte, Le nozze di Figaro, Idomeneo, La clemenza di Tito i Don Giovanni) es tracta d’una proposta molt teatral, on es ressalta la importància de la representació, més enllà del cant i on Jacobs opta per la integritat del diàleg parlat.

Un altre tret diferencial de Jacobs és elecció que fa dels cantants. Novament, com acostuma a ser habitual, es dota d’un conjunt vocal poc conegut, jove, i tot i no ser la principal aportació de la proposta, és just destacar en positiu la Pamina de Marlis Petersen i en negatiu el Sarastro de Marcos Fink.

L’orquestració és perfeccionista, atenta a ressaltar els detalls mozartians que farceixen la partitura: canvis sobtats, ... i la sonoritat és espectacular. El rendiment del RIAS Kammerchor i l’Akademie für Alte Musik Berlin són els de sempre: impecables.

Per acabar-ho d’adobar el llibret amb què ens regala Harmonia Mundi és completíssim amb un article de Jan Assmann sobre el context dels estudis egipcis i un del propi Jacobs on es justifica de determinades decisions preses com, per exemple, el paper del fortepiano en les escenes de diàleg o l’ús de determinats tempi, el que fa que, aquesta sigui una interessantíssima opció per completar la vostra discoteca.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet