ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Dues novetats de Tritó: Agustí Charles i Benet Casablancas
Dues novetats de Tritó: Agustí Charles i Benet Casablancas

Dues novetats de Tritó: Agustí Charles i Benet Casablancas

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Agustí Charles: Elapsed Memories; Double Variations, Effigies II.

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Jaime Martín, director

Tritó TD 0067 57:37 DDD

 

Benet Casablancas: Complete Quartets and Trio.

Arditi Quartet.

Tritó. TD 0077 65:00 DDD

Tritó

Dos dels compositors contemporanis amb més projecció de casa nostra han tret al mercat els seus darrers treballs fruit de l’esforç i cooperació de nombroses institucions. Es tracta de Benet Casablancas que ha presentat Complete String Quartets and Trio, disc enregistrat per l’Arditti Quartet, i d’Agustí Charles que ha presentat Elapsed Memories, Double Variations, Efigies II que ha estat enregistrat per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya sota la direcció de Jaime Martín. Els dos discos, editats per Tritó Edicions, han comptat amb el suport de la Societat General d’Autors i Editors i la Fundació Autor, així com amb l’OBC en el cas del d’Agustí Charles i del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí i l’Auditori de Girona en el cas del de Benet Casablancas.

Tritó, com altres segells catalans, aposta per la cultura catalana. Aquests dos discs marquen l’objectiu final de la difusió i l'enriquiment cultural ì musical català. Com és costum en la discogràfica catalana, l'edició és curada, amb documentades notes de carpeta editades en tres idiomes i certa otriginal en el disseny.

El treball del compositor i musicòleg Casablancas (Sabadell, 1956) es va enregistrar a la Sala de Cambra de l’Auditori de Girona els dies 27, 28 i 29 de juliol de 2009 amb la col•laboració de la SGAE i la Fundació Autor, i inclou cinc peces musicals: Cinc Interludis -quasi variazioni- (1983), Quartet de corda núm. 2 (1991), Trio de corda (1992), Encore for Arditti (2004) i Quartet de corda núm. 3 -Raging in the Dark- (2009). 

L’OBC va enregistrar, sota la direcció de Jaime Martín, a l'Auditori de Barcelona el setembre del 2009, tres peces orquestrals del compositor Agustí Charles (Manresa, 1960): Elapsed Memories (2006), Double Variations (1994) i Effigies II (1998).



Catclassics.com/Tritó

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet