ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Commemorant Victoria
Commemorant Victoria

Commemorant Victoria

Classificació temàtica: Música sacra


 Hail, Mother of the Redeemer

Tomás Luís de Victoria

Harry Christophers

COR16088

72,23m

Coro

Harry Christophers és un dels intèrprets més reputats quan aborda amb els seus The Sixteen, a qui dirigeix des de 1977, el repertori vocal renaixentista i barroc. Afirma en el llibret del darrer dels CD que li ha dedicat, anomenat ‘Hail, Mother of the Redeemer’ editat per la discogràfica Coro, creada amb l’objectiu de difondre l’obra d’aquesta formació, que se sent sorprès de la qualitat de l’obra de Tomás Luís de Victoria ¡, així com del poc ressò que la seva música té actualment. Totalment d’acord amb la seva apreciació. Suposo que enguany, que es commemora el quart centenari de la seva mort, serà una excel•lent oportunitat que les discogràfiques aprofitaran per editar la seva obra i els festivals per incorporar-lo en les seves actuacions. Un corpus que tot, sense excepció, és vocal i de caire sacre.

Victoria és sovint considerat, amb justícia, el millor compositor espanyol de tots els temps i la seva qualitat és comparable a la del seu amic, amb qui va compartir molts anys de la seva vida a Roma, Giovanni Pierluigi da Palestrina i amb qui van viure de ben a prop la intensitat de la contrareforma romana.

Escolanet, sacerdot, místic, cantant, organista i compositor, a Roma va amarar-se de la gran tradició polifònica, a la que havia estat introduït pel també gran compositor espanyol Cristóbal de Morales, aportant-hi la seva genialitat en la riquesa de textures vocals i amb un constant flux i reflux melòdic, característic del seu estil. En aquest CD es recullen algunes de les peces dedicades a la Verge Maria.

Coro, aprofita la ja comentada commemoració dels 400 anys de la seva mort per reeditar els 4 CD anteriorment publicats de Victoria. Una magnífica ocasió per descobrir aquesta gran obra.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet