ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Obra pianística de Granados

Obra pianística de Granados

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Granados: Aparición, Valses románticos, Serenata Amparo, Capricho español, Escenas poéticas (sèries I i II), La góndola, Valses poéticos, Rapsodia aragonesa.

Emili Blasco, piano.

LA MA DE GUIDO LMG 2100 DDD 2010 1CD 78:50 2011

La mà de Guido

No importa si pianistes com Alícia de Larrocha, Esteban Sánchez o Rosa Sabater van signar la càtedra en els enregistraments de Granados -igual que amb els d’Albéniz-. No importa perquè això estableix referents per a intèrprets com Emili Blasco que s’atreveixen a abordar-ne les obres i a oferir lectures entranyables. El seu enfocament transita per aromes populars que l’aproximen a l’oient cap a un flux comunicatiu lluminós i càlid en obres com Aparición, la Serenata Amparo o el Capricho español. El seu Granados és suggerent, animós amb una significativa cura rítmic, envoltat d’èmfasi i soltesa com en la Rapsodia aragonesa que respira i transpira l’aire d’allò propi. Hi ha inflexions, notes i frases secundàries, retencions i articulacions en un bon treball interpretatiu, sense extravagàncies, especialment en els Valsos romàntics, els Valsos poètics i en les dues sèries de les Escenes poètiques. Són obres on la poesia és portada a un lloable grau de depuració, amb pinzellades de jovialitat i que fluctua entre la transcendència i el bagatelisme oferint un plus per evitar que cada peça caigui en la nimietat.

Les resultants són unes execucions molt correctes, amb dosis de transparència, digitació ben articulada i, en definitiva, les qualitats de domini tècnic i expressiu mínims per a aquest repertori ple de canvis estètics interns i de caràcter evocatiu. L’edició compta amb breus notes de carpeta en tres idiomes i l’estètica habitual del segell català La mà de Guido, un dels que ha inscrit el seu nom en la recuperació patrimonial catalana i hispànica de la darrera dècada.  


Albert Ferrer Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet