ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Sesostri, de Terradellas

Sesostri, de Terradellas

Classificació temàtica: Òpera i sarsuela


Sesostri

Domènec Terradellas

Reial Companyia d’Òpera de Cambra

Juan Bautista Otero, director

3 CD

RCOC 1102.03

RCOC Records

Domènec Terradellas, també conegut en la seva versió italianitzada com a Domenico Terradeglias, és probablement el compositor català més important d’òperes italianes del XVIII. Nascut el 1713 fa d’escolanet a la Catedral de Barcelona abans de marxar a Nàpols on es converteix en deixeble de Durante, mestre de figures de la categoria de Pergolesi i Paisiello i on estrena les seves primeres òperes. Al cap de poc passa un parell d’anys a Roma dedicant-se sobretot a la música sacra abans de anar a Londres on va arribar a dirigir el King’s Theather. Abans de tornar a Roma, passa una temporada a París on coneixerà a Rousseau qui, a la seva ‘Carta sobre la música francesa’ n’elogia la seva música. Mor prematurament a Roma el1751 en circumstàncies misterioses.

La seva música és considerada d’una gran intel•ligència teatral i espontaneïtat melòdica i es considerada una de les figures clau en l'evolució de l'òpera barroca envers el classicisme.

La magnífica presentació que RCOC Records fa de ‘Sesostri’ és una gran oportunitat d’apropar-se a la seva música en la versió de la Reial Companyia d’Òpera de Cambra, dirigida per Juan Bautista Otero. Aquesta fou la darrera de les obres que escrigué i, a més, té l’honor de ser la primera òpera d’un català estrenada a Catalunya; en concret es va estrenar l’agost de 1754 a l’Hospital de la Santa Creu de Barcelona.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet