ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

La Resurrecció de Jansons

La Resurrecció de Jansons

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Mahler: Simfonia núm. 2 “Resurrecció”

Ricarda Merbeth, soprano. Bernarda Fink, mezzosoprano. Netherlands Radio Choir. Royal Concertgebouw Orchestra. Mariss Jansons, director.
 
RCO 10002 SACD 2009 2 CD, 1 DVD 87:15 2011
 
 

RCO Live

Aquesta és la segona versió comercialitzada de la Simfonia Resurrecció interpretada per Jansons (la primera, 10-15. XI. 1989, la va editar Chandos) i és un nou pas en la seva integral mahleriana amb la Royal Concertgebouw, la primera com a director. L’enregistrament procedeix dels live del 3, 4 i 6 de desembre de 2009 i segueix l’edició crítica de la International Gustav Mahler Society. El present dijipack és extraordinari per la qualitat del so (cal notar-ho en les estereofonies i l’amplitud del cor) i pel DVD de la filmació (3.XII) com a bonus.

Què aporta Jansons, un director segur i coneixedor de com combinar les línies vocals i orquestrals? Ordre. És una versió excel·lent en aquesta estranya organització civil i pausada tan esmentada en els enregistraments del gran simfonisme dirigits per Jansons i Haitink. Aporta adequada disposició de volums, fluïdesa, equilibri polifònic, ampli lirisme i experta coloració d’ atmosferes. Aplica una intel·ligent dosificació de tensions i com el seu Bruckner (mateixa orquestra i segell) evita ser abrupte. Opta per la via da levare i els ff i fff mai són opressius en un ventall dinàmic ample i matisat, de tempi lents (és de les recreacions més llargues de la dècada) en una lectura fina, perceptiva i homogènia. El resultat és un Mahler molt ben tocat, amb profunditat i, per alguns, massa temperat. Convincents resulten el cor i les solistes en una Resurrecció prioritària davant les recents de Nott (Tudor, Març 2008), Gergiev (LSO Live, Abril 2008) i Haitink (CSO-Resound, Novembre 2008).


Albert Ferrer Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet