ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Couperin, el Lluís

Couperin, el Lluís

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Louis Couperin

Pièces de Clavecin

Richard Egarr

HMU 907511.14

Harmonia Mundi

Sense ser ni en volum ni en importància com els Bach, la família Couperin fou també una nissaga important dins el barroc musical. Sens dubte el seu representant més important fou François anomenat ‘el Gran’. Louis, a qui està dedicat aquest cofre de 4 CD, n’era l’oncle. Va néixer el 1626 a Chaumes-en-Brie, prop de Paris, i la informació que en tenim de la seva vida és reduïda i es troba gairebé tota al ‘Parnasse François’, un llibre de 1732 d’Évrard Titon du Tillet, on podem llegir que gràcies a la influència de Jaques Champion de Chambonnières, el clavecinista francès més notable de les dècades centrals del XVII i músic del rei, s’instal•là a París. La seva mort prematura, als trenta-cinc, com Mozart o Purcell, va truncar un talent emergent.

De la seva obra en destaca la de clavecí, orgue i viola de gamba. Malgrat el seu reconeixement entre els contemporanis la gran majoria de la seva obra va estar més de dos segles sense publicar-se. Aquesta edició que comentem avui d’Harmonia Mundi recull íntegrament la seva obra per a clavecí. En concret 21 Suites interpretades per un entusiasta Richard Egarr qui creu que la seva qualitat es troba per sobre de la del seu famós nebot François, essent el seu compositor preferit per a aquest instrument. Bé, és qüestió de gustos i Egarr és –sens dubte- un entès, però aquest humil comentarista discrepa.

En qualsevol cas una extraordinària oportunitat per conèixer l’obra d’un dels més importants i influents músics del primer barroc francès i que,almenys que jo sàpiga, el primer cop que s'edita íntegrament.

Altres comentaris d'aquest CD:

Guardian Intermusica Instant Encore

Escoltar i comprar aquí.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet