ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Tancant un cicle

Tancant un cicle

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Mahler: Des Knaben Wunderhorn. Adagio Simfonia 10

Magdalena Kozena, mezzosoprano. Christian Gerhaher, baríton. The Cleveland Orchestra. Pierre Boulez, direcció.

DG 4779060. Super Audio CD 73:24 2010

Deutsche Grammophon

Recomanat per Catclassics

Amb aquest disc Boulez tanca el seu cicle mahlerià per DG després de 16 anys i 4 orquestres. Ho fa comptant amb dues de les més significatives veus liederístiques de l’actualitat, Magdalena Kozena i Christian Gerharer, i l’Orquestra de Cleveland amb la qual va gravar les simfonies Quarta (IV.1998) i Setena (XI.1994).

En els Wunderhorn, tots dos solistes ofereixen un alt grau de convicció, idioma, emoció i diversitat de matisos com perquè aquest disc figuri entre les referències de l’obra. No s’han inclòs ni Urlicht ni Das himmlische Leben. Boulez, sempre atent, lleuger i claríssim obté sonoritats coloristes, transparents i amb incisos tímbrics, afavoreix una recreació més oberta i flexible. Sembla rebaixar l’ objectivisme amb què tòpicament s'ha etiquetat seves concepte interpretatiu. En l’ Adagio de la Desena evita la sobredimensió romàntica i fins i tot l’autosuficiència. Ens retrotreu a una idea de macropoema simfònic però desenvolupat com si fos el veritable final de la Novena. Destaca el penetrant clúster, feridor com pocs en tota la discografia. La texturació cambrística és antològica.

Per cert, la filmació d’aquesta gravació ha aparegut recentment editat per Accentus Music i correspon a les sessions dels 11 i 13 de febrer de 2010 a la seu de l’orquestra. En CD o DVD es tracta d’un document excepcional, fenomenalment gravat i conceptualment lúcid amb el Boulez conclou el seu periple mahlerià.



Albert Ferrer Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet