ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Lewis: confessions i intimitats

Lewis: confessions i intimitats

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Schubert

Sonates D. 850, 894, 840

Vier Impromptus op. 90 D.899

Drei Klavierstücke D. 946

Paul Lewis, piano

2 CD

HMC 902115.16

Harmonia Mundi

Recomanat per Catclassics

Una confessió d’entrada: tal i com em passa amb el baríton Matthias Goerne (aquí ho explicava fa uns mesos) quan rebo una novetat de Paul Lewis internament em dic ‘No, aquest cop, no. Segur que no serà tant bo’. I tinc la temptació de ser dur, de no penjar-la la ‘C’ que recomana la novetat a Catclàssics. Sempre però m’he de rendir a l’evidència i recomanar efusivament la novetat. Doncs, bé. La història no canvia. Aquest doble CD és excel·lent.

Només per la interpretació dels 4 Impromptus op. 90 D. 899 us l’heu de comprar. Només pel primer, ja seria una bona adquisició. Ara una intimitat (avui estic fàcil!): a casa tinc força música de piano de Schubert. En concret CD d’Alain Planès, Andreas Staier, Javier Perianes, Radu Lupu, Inger Södergren i Alfred Brendel i algun vinil. Com podeu comprovar quantitat, qualitat i varietat. Crec que conec bé Schubert. Doncs Lewis m’ha impressionat en la lectura dels Impromptus I i III. La lectura del primer és extraordinària. La cadència del fraseig, el ritme, ... una deliciosa dissecció. He tingut la sensació que escoltava l’obra restaurada. Com quan agafen un quadre que ha estat maltractat durant segles i mans expertes el netegen i el curen. L’escolta és neta, transparent, directa. I la tercera, el mateix. He descobert evidents connexions amb els Dichterliebe de Schumann que fins avui m’havien passat desapercebuts.


I a més dels Impromptus aquesta novetat d’Harmonia Mundi també conté les Sonates D. 850, 894, 840 i els Drei Klavierstücke D. 946. Reitero la recomanació: és un regal.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet