ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Puresa blanca

Puresa blanca

Classificació temàtica: Música sacra


Bernat Vivancos

Blanc. Choral works

Latvian Radio Choir

Sigvards Klava 

Neu Records

La música de Bernat Vivancos desprèn personalitat. Té un segell personal. No sembla la d’un jove de menys de 30 anys. És una música de gran puresa. Simple, senzilla, sincera. Amb una espiritualitat serena i profunda. Evocadora, transcendent i plena de misteri.

Fusiona sobre una base harmònica elements contemporanis, sintetitzant originalment el que és vell amb el nou. Una sonoritat que recorda alguna de les millors pàgines d’Arvo Pärt. La biografia de Vivancos està fortament arrelada a Montserrat, on va entrar com a escolanet als 10 anys iniciant la seva formació musical que té continuitat avui, ja que és l'actual director de l’Escolania.

A Blanc hi trobem 9 peces corals, interpretades per les veus del Laatvian Radio Choir, dirigides per Sigvards Klava. Són peces de caire religiós entre les que destaca una excel·lent ‘Nigra Sum’, així com una personal versió d’El Cant dels Ocells amb nombroses harmonies modals, que és un dels elements característics de la sonoritat de Vivancos.

Aquest CD del segell Neu està fet amb il·lusió, amb ganes d’agradar i d’innovar. I es nota. Al seu interior trobem un codi on des del seu web ens podem descarregar gratuïtament el disc en format alta definició, així com les partitures i altre material de suport. Una molt bona iniciativa.

Només un 'però' final: Com és que un segell català que edita música d'un compositor català i que compta amb el suport de l'Institut Català de les Indústries Culturals i de Catalunya Música tracta el català com un idioma secundari en el llibret? Em sembla molt bé pensar que el mercat és el món però crec que caldria ser més curosos en aquest aspecte.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet