ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Més Mompou d'Adolf Pla

Més Mompou d'Adolf Pla

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Mompou: Preludis, Paisatges, Souvenirs d’exposition, Variacions sobre un tema de Chopin.

Adolf Pla, piano.

LA MÀ DE GUIDO LMG 2109 DDD 2011 1CD 74:27 2011

La mà de Guido

El segell català La mà de Guido va ser un dels pioners en la recuperació del patrimoni hispànic quan les activitats discogràfica i musicològica a Espanya no gaudien de la intensitat i operativitat actuals. Per això cal felicitar la seva integritat davant nombroses iniciatives complementàries, quan no competidores, i la seva persistent tasca amb recents recuperacions i monografies de primer ordre la present dedicada a Frederic Mompou (1893-1987).

El present disc complementa als editats pel segell vallesà amb els Cants màgics (LMG 2050) i Cançons i danses i Ballet (LMG 2059) i estableix recorregut fàcilment perceptible en una progressiva integral sobre el compositor català. El compendi de Preludis i Paisatges comparteixen la nostàlgia per un temps pretèrit, alguna derivació en el llenguatge que presagia la Música callada, mentre que Souvenirs de l’Exposition és la més aforística i irònica de les seves composicions. Són obres d’inspiració melòdica dolçament sonora, que cerquen la màxima expressivitat amb els mínims mitjans, amb superposicions de plànols sense complexitats excessives i textures subtilment disgregades.

Adolf Pla, especialista en el modernisme i conegut per enregistraments de l’obra de Mompou per a La mà de Guido demostra adequació estilística i sensibilitat en un fraseig d’arcs i períodes que revesteixen les obres amb una suggestiva profunditat, a cavall entre l’emotivitat continguda i la reflexió. Complementa el minutatge les Variacions sobre un tema de Chopin que participen del plantejament lleument romàntic dels Preludis. A més, Pla, signa les notes de la carpeta d’aquest disc editat amb el suport de l’Associació que duu el nom del compositor.



Albert Ferrer Flamarich

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet