ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

El CD de Montsalvatge

El CD de Montsalvatge

Classificació temàtica: Sense classificar


Xavier Montsalvatge

el CD del centenari

Columna Música

Hi ha cultures que tenen la peculiar tendència a menystenir el que els és propi. La nostra n’és un cas evident. I passa en diferents disciplines. També en música. I és per això que quan hi ha alguna excusa per donar a conèixer autors rellevants cal aprofitar-les intensament.

Amb aquest ‘el CD del centenari’ hi ha un tast de la variada obra del gironí Xavier Montsalvatge. Els gairebé 77 minuts del llarg minutatge d’un CD no donen per gaire si el que es vol es resumir una obra que, com és el cas, ha estat molt extensa. Però per altra banda té la bondat de poder obtenir una visió ampla, si està ben fet. I aquest és el cas.
 
El centenari del naixement de Montsalvatge (que ha tingut lloc el passat 11 de març) és l’excusa amb què la Fundació Victòria de los Ángeles i el segell Columna Música, que des de fa anys vertebra una part del seu fons al voltant de la figura d’aquest compositor, han publicat aquest CD.
 
El CD s’inicia amb la seva obra més famosa, las Cinco canciones negras amb la interpretació clàssica de Victòria de los Ángeles, la segueixen el primer moviment del Concerto breve amb Alícia de Larrocha i l’OBC dirigida per Foster, dos fragments de l’òpera El gato con botas i un d’Una voce un off. Segueix la impressionista Sonatine pour Yvette, el Madrigal creada per la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona, Barcelona blues amb els pianistes M. Martins i Mac McClure, les Variaciones sobre un tema de Farnaby, la Divagación per a piano, un moviment del Cuadrivio para Stradivarius, acabant amb la Nana amb la mezzo Nancy Fabiola Herrera.


Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet