ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

El Schubert dels Casals

El Schubert dels Casals

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Schubert: Quartets per a cordes núm. 1en Mi bemoll major Op. 125/1 D. 87 i núm. 15 en Sol major Op. 161 D. 87

Quartet Casals.

Harmonia Mundi. HMC 902121 DDD 71’55”

Harmonia Mundi

Recomanat per Catclassics

En la defensa de nous intèrprets que Harmonia Mundi duu a terme en la situació actual –un mercat saturat del gran repertori i una sobreabundància de música de gran nivell-, la seva és l’aposta per un model empresarial que manté viu el sector discogràfic amb incentius lògics. Per exemple, seguir enregistrant òperes en estudi o mostrar un esperit indagador en la projecció de nous intèrprets i conjunts instrumentals. Un cas és el del Quartet Casals que va tenir la sort de beneficiar-se de la política empresarial del segell francès en la seva creixent projecció internacional aviat farà una dècada.

Com a bon melòman, un servidor que fa temps que observa la trajectòria d’aquest conjunt de cambra i es rendeix a la seva excel•lència. Sospesen l’amplitud dels desenvolupaments, l’ús de variacions i la varietat dialèctica de les veu amb un tacte i un estil interpretatiu molt clàssic. Atacs secs, ferms, línies lleugeres, harmonies transparents, fraseig de volada, claredat en les exposicions i textures amb espaialitat i els accents espontanis fragants. Toquen com a mestres. La cura molt matisat de les dinàmiques que saben graduar racionalment y que són marca de la casa des de fa anys. En resum es tracta d’una nova referència tant dels enregistraments d’aquest conjunt de cambra català com dels quartets de Schubert i que es pot equipara en significació a referències com les del Quartet Melos (DG) per la seva espontaneïtat, frescor i claredat; al Arditi Quartet (Decca) en l’elecció dels tempi.

Cal felicitar també a l’enginyer de so que realitza una feina de gran equilibri i qualitat, alhora que l'edició en estoig i llibret complet en un format que no ocupa més espai del necessari i manté l'elegància i el sentit pràctic que caracteritzen els productes d'Harmonia Mundi.



Esteban Rey

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet