ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Restilyng Marais

Restilyng Marais

Classificació temàtica: Òpera i sarsuela


Marin Marais

Alcione. Suites des Airs à joüer

1706

Le Concert des Nations, Jordi Savall

2014

Alia Vox

Segueix la tasca de la sèrie Heritage d’Alia Vox renovant enregistraments fets fa dècades pels grups dirigits per Jordi Savall. Ara és el torn d’Alcione, de Marais enregistrada al Castell de Cardona a finals de 1993. Aquesta revisió de l’original avui descatalogat retorna fresca i sona perfectament gràcies a aplicar-li millores tècniques apreciant-hi amb gran perfecció tots els detalls, fraseig i colors tant característics de Savall i les seves formacions. En aquest cas Le Concert des Nations compta amb músics que han seguit amb Savall al llarg dels anys i que els vam poder veure fa poc a l’Auditori de Barcelona com Manfedo Kraemer, Sergi Casademunt o Pedro Estevan i altres intèrprets de primeríssima línia que des de llavors han fet una destacada carrera, com el llaüt i tiorba Rolf Lislevand o el clavecinista Pierre Hantaï.

La parella formada per barroc francès i Savall és sempre guanyadora. En el meu cas, i crec que en el de milers de catalans, Savall va ser la clau que ens va dur a conèixer un enorme repertori poc interpretat llavors i a molts ens va enamorar.

Alcione és una tragèdia lírica que segueix fidel la tradició de Lully però refinant-la i conferint un major pes a les peces orquestrals. Basada en el llibre XIè de ‘Les metaformosis’ d’Ovidi respira un ambient pastoral tant del gust del regnat de Lluís XIV a Versalles. En destaca el patetisme aconseguit a l’episodi de la tempesta del 4t. acte i el fet novador de l’obra en l’ús del tambor amb finalitat imitativa. 



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet