ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Directament des de l'ànima

Directament des de l'ànima

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Salut d'Amour

Ala Voronkova, violí

Gerassim Voronkov, piano

LMG 2125

61,09

La ma de Guido

Música que parla directament des de l’ànima més pura. Aquesta és la proposta que fa Ala Voronkova. Fer arribar a l’oient a través del seu violí a la màxima expressió de puresa musical. Per això és aquest el seu disc més personal. Peces curosament triades, cadascuna de les quals per algun motiu estètic o sentimental exposat per part de la pròpia intèrpret en el llibret.

Fer-se acompanyar al piano pel seu company Gureassim Voronkov accentua encara més el to personal del disc. Un acompanyament, no cal dir-ho, discret que cedeix tot el protagonisme de les interpretacions al violí, que sona vertiginós i elèctric.

El nom del disc ‘Salut d’amour’ fa referència a l’opus 12 d’Edward Elgar on expressa l’enyorança de qui hauria de ser la dona de la seva vida. Malgrat aquesta referència anglesa (o si voleu, francesa, ja que l’editor de la partitura va suggerir aquest canvi en el nom) el to del conjunt de la proposta és clarament eslau. És un disc recomanable pels amants del virtuosisme i dels ritmes frenètics que encaixen perfectament amb autors com Dvorak, Wieniawsk, Kreisler o Rimski-Korsakov però força pitjor amb Bach, de qui se n’adapta el Preludi BWV 1006.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet