ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Extraordinari Orfeo de Savall

Extraordinari Orfeo de Savall

Classificació temàtica: Òpera i sarsuela


L'Orfeo, de Claudio Monteverdi

Jordi Savall

La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations

AliaVox

Recomanat per Catclassics

La història narrada pel mite d’Orfeo és molt antiga i ha estat recurrentment interpretada: Orfeo, músic i poeta per excel·lència, perd la seva estimada Euridice el dia del seu enllaç però és capaç de convèncer amb la seva veu Caronte que la deixi marxar de l’infern, retornant-la al món dels vius.

L’obra de Monteverdi (potser amb la de Gluck segles més tard) la millor representació musical de la història, és excepcional gràcies a la seva innovadora concepció musical i dramàtica, prioritzant l’expressió i iniciant l’expansió de l’stile rappresentativo de l’autor. Monteverdi amb l’Orfeo, una de les primeres creacions que poden denominar-se ‘òpera’ (s’estrenà a la Cort de Màntua el 24 de febrer de 1607), aconsegueix quatre segles després emocionar-nos. La música és viva i per això esdevé tot un clàssic.

La posada en escena i qualitat dels intèrprets és novament d’un nivell altíssim. El llibret de més de 400 pàgines inclou nombrosa informació sobre aquesta representació a càrrec de La Capella Reial de Catalunya i de Le Concert des Nations, dirigits per Savall i dels més que solvents intèrprets vocals com Montserrat Figueras interpretant La Música, Sara Mingardo com a Messaggiera, Furio Zanasi, com Orfeo o Carlos Mena. Aquesta novetat d’AliaVox es basa en l’enregistrament en directe fet al Gran Teatre del Liceu barceloní el gener de 2002 i es pot accedir al vídeo el que recomano ja que permetrà a més apreciar l’espectacular posada en escena.

Recomano també la reflexió de to pacifista que es desprèn de l’entrevista feta per Lourdes Morgades a El País, dies abans de la representació

 



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet