ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Intimitat mínima

Intimitat mínima

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Intertwined paths

Joel Bardolet, violí

Marco Scilironi, piano

Alessio Pianelli, cello

Obres de Kurtág, Telemann, Oliu, Trümpy, Pärt, Pianelli

CD  i llibre

SEED

‘Intertwined Paths’, camins que es creuen, segon disc del nou segell Seed reflecteix l’interès del jove vigatà Joel Bardolet per la música contemporània. Música d’avui però també del passat, camins que es creuen, connectats. A Bardolet li agrada apropar-se a la música contemporània com si fos antiga (i capgirar el joc quan toca) apostant per assumir el risc i els errors a sonar fred i impersonal,  i això li hem d’agrair.

La seva proposta s’estructura bàsicament amb obres per a violí sol però s’acompanya d’altres instruments en algunes amb intèrprets companys de viatge, com Marco Scilironi al piano i Alessio Pianelli al cello de qui interpreta la novíssima J2728A-LOST.

És aquest el primer enregistrament fet a l’Auditori Espai-Ter de Torroella de Montgrí

Format a l’ESMUC sota l’empara dels Casals i del director Jordi Mora s’ha perfeccionat a Friburg i Basel. Bardolet té una inqüestionable personalitat musical que prioritza la concentració expressiva, on cada nota es tractada amb la sensibilitat que es mereix, dotant-la de dimensió humana, propera. El seu innat gust inquiet aporta frescor. Fuig de la perfecció per anar a l’essència, provocar i commoure. I la intimitat i el gust per la concreció són el fil argumental que uneix subtilment les obres seleccionades.

Inici amb l’actualització per part de Kurtág de la música de Telemann i Bach. Improvisant, interpretant-la lliurement. Hi trobem el Kurtág d’evolució lenta i pausada dels ‘Signs, messages and games’, i també de les Tres peces per a violí i piano, op. 14E, obtinguts quasi per fermentació, fruits d’un llarg procés de desbrossament, passant pel sedàs i eliminant allò sobrer, per quedar-se amb l’essència, abans d’abordar les  6 miniatures del suís Balz Trümpy, que donen nom al disc, concises de nou. Breus i directes.

‘El inabastable perfil’ de Miquel Oliu, premi Reina Sofía 2015 de Composició, primer enregistrament. Obra suggerent i subtl  inspirada en Chillida. També hi trobem  Arvo Pärt amb la cèlebre ‘Spiegel im Spiegel’ sempre místic i espiritual, una música que es retroalimenta, que brolla del seu interior que ens ofereix un respir, càrrega energètica amb aquesta música tan pura.

Tanca el disc l’obra més moderna, J2728A-LOST d'Alessio Pianelli. La J de Joel i l’A d’Alessio i les seves edats. Joc i atzar. Frescor.

Teaser del CD



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet