ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Canon & Gigue

Canon & Gigue

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Pachelbel
Canon & Gigue
Chamber works
London Baroque
Harmonia Mundi, 2004

Harmonia Mundi

Hi ha Pachelbel més enllà de l'hiperfamós Canon que ens ve tradicionalment adosat a l'adagio atribuït a Albinoni. I aquest CD ens ho confirma. De fet la història de la música ha jutjat a Johann Pachelbel com un important autor de música per a orgue, però també de música per a clave i per a conjunts instrumentals.

Aquest CD recull 6 Parts en forma de sonata trio recollides sota el suggerent nom de Musicalische Ergötzung o Delícies Musicals i el Canon, obra que combina una gran habilitat contrapuntística amb un important coneixement de la tècnica de la variació. La simplicitat melòdica inicial va creixent al llarg de fins a vint-i-vuit variacions en densitat.

D'una generació abans de la dels encarregats de culminar el barroc va treballar a la seva ciutat natal, Nuremberg, Viena, Erfurt i Eisenach on establí relació amb la família Bach, especialment amb Ambrosius, pare de Johann Sebastian.

La interpretació impecable a càrrec d'uns London Baroque all stars amb Charles Medlam al cello i a la viola de gamba, Andrew Manze al violí i Richarr Egarr al clave i a l'orgue a més del fet que aquest disc ve acompanyat del catàleg d'Harmonia Mundi per a 2004 fan que sigui una compra comperta.



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet