ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Il·luminar el silenci

Il·luminar el silenci

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Images of broken light

Josep Maria Guix

London Sinfonietta, Geoffrey Paterson

Abel Tomàs, Arnau Tomàs, Josep Colom

Neu Records

Recomanat per Catclassics

Avesats com estem al soroll, a la sobreabundància sonora, al volum sempre alt, la proposta de Josep Maria Guix és un regal que reivindica el detall, la subtilesa i el matís. Una sonoritat que il·lumina delicadament el silenci.

Images of broken light’ és el nou disc de la discogràfica catalana Neu que presenta un recull de música de cambra del compositor reusenc. Guix s’inspira directament en l’escolta sàvia del vent, de la fulla que cau, la sequedat d’un jardí, ... o bé hi accedeix indirectament a través de haikus, aquella expressió japonesa concisa que cerca, com ell, economitzant recursos intensificar l’efecte.

El fruit és la interiorització d’un moment concret que és captat, congelat i apartat de la dimensió espacial i temporal. Són un seguit d’obres íntimes i delicades que apunten a la bellesa essencial, despullada de tot artifici.

Guix ha aconseguit bastir una poètica pròpia de gran sensibilitat i refinament, profundament subtil, on el silenci i la ressonància esdevenen elements actius tant transcendents com el propi so. Un so acurat i concís que reclama una interpretació que en tingui molta cura. En aquest sentit la selecció dels germans Arnau i Abel Tomàs al violí i violoncel i de Josep Colom al piano acompanyant la London Sinfonietta com a intèrprets, és tot un encert.

Images of broken light’ és un disc gestat durant anys que aconsegueix recrear l’atmosfera de moments concrets interioritzats, convidant-nos a la contemplació de la natura, cercant que ens hi embadalim. No us hi resistiu. 



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet