ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Rachmaninov: Transcriptions. Corelli Variations

Rachmaninov: Transcriptions. Corelli Variations

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Harmonia Mundi

Els russos no han parat de donar excel•lents pianistes al llarg de la història. Perdò: els russos no han parat de donar excel•lents músics al llarg de la història. Només entre els pianistes podem parlar dels clàssics Richter, Gilels (de fet ucrainès, però de l'escola russa) o Horowitz o dels més contemporanis Ashkenazy, Plentev, Kissin, Leonskaya o Sokolov, per citar-ne alguns.

Avui us presento una novetat d'Harmonia Mundi de la jove pianista Olga Kern que, de ben segur, passarà a formar part de la selectiva llista del paràgraf anterior. Guanyadora de la medalla d'or de la prestigiosa Van Cliburn International Piano Competition en l'edició de 2001 aquesta pianista és fruit de la destil•lació de coneixement musical de generacions de musics. Dos breus exemples: un avantpassat seu va ser amic de Txaikòvsky i la seva besàvia cantava amb Rachmaninov. Amb aquest pedigri no és dificil imaginar l'entorn en el que ha crescut.

Potser pels llaços que la lliguen amb Rachmaninov, aquest esdevé el fil conductor d'aquest CD. Fent un llarg recorregut a la història que s'inicia amb la Suite que escriu Rachmaninov sobre la Partita en Mi major per a violí de Bach, Kern repassa un seguit d'obres on Rachmaninov n'és l'autor, com les Variacions sobre un tema de Corelli, op. 42, o bé cadences que ha escrit per a obres d'altres com la Rapsòdia número 2 de Liszt o un Scherzo sobre El somni d'una nit d‘estiu de Mendelssohn.

Una interessant aproximació que permet a Kern lluir una combinació opulenta d'expressivitat i llumunositat amb una perfecta tècnica pianística.

Altres crítiques d'aquest CD:
Klassik Heute
The Discerning Reader
STL Today



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet