ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Música catalana del s. XXI per a piano a 4 mans

Música catalana del s. XXI per a piano a 4 mans

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Eulàlia i Ester Vela, piano a quatre mans

Ars Harmonica

Recomanat per Catclassics

Fa només unes setmanes comentant el CD del Trio i el Quintet per a clarinet de Brahms interpretats per Joan Enric Lluna feia un repàs d'un fenòmen força repetit al llarg de la història de la música: un compositor davant la perfecció interpretativa d'un solista es veu motivat a composar per aquest. És el cas, continuant amb el clarinet, de Mozart amb Stadler i el de Brahms amb Mühfeld.

Avui us presento un CD que és el fruit d'una llarga destil•lació d'anys i on l'efecte ha estat el contrari: les germanes Vela han anat demanant a compositors catalans contemporanis que o bé creessin obres per a dos pianos o per a piano a quatre mans o bé que arrangéssin a aquests formats obres ja existents.

Si ja és prou original editar música contemporània i, encara més música de compositors catalans, l'excepcionalitat d'aquest CD d'Ars Harmonica és triple ja que, a sobre, és música per a una formació tan poc habitual com a la que les germanes Eulàlia i Ester Vela es venen dedicant des de fa una pila d'anys.

Les germanes Vela, a banda d'una habilitat tècnica i comprensió de les obres que interpreten, afegeixen la coneixença dels autors (hem de pensar que la gran majoria de les obres que composen aquest recull han estat dedicades a elles o adaptades especialment per a elles) incrementant la idoneïtat de la seva interpretació.

Des de fa 10 anys que aquestes intèrprets lluiten per perfeccionar dia a dia el poc habitual i difícil equilibri del duet de pianos sense defugir partitures clàssiques i romàntiques però decantant-se de forma valenta cap a la música contemporània com en aquest disc amb obres de Montsalvatge, Mestres Quadreny, Taverna-Bech, Colomé, Sabater, Guinovart i Wort.

És un disc amb una primera audició difícil, però us recomanem que insistiu ja que, qui diu que la bellesa sigui fàcil?
 



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet