ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Boris Tchaikovky. Orchestral Music

Boris Tchaikovky. Orchestral Music

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Hyperion

Boris Tchaikovsky (res a veure amb el famós Pyotr Ilych) fou un music influent dins la Rússia del període entre la postguerra mundial i la caiguda del comunisme. Nascut a Moscou el 1925 la seva obra se situa entre la generació dels Xostakòvich i Khachaturyan i la dels Schnittke i Gubaidulina. Mor l'any 1996 deixant una de les obres que aquest CD recull, el preludi ‘Les campanes', tot just escrit sense orquestrar, tasca que va fer el seu deixeble Pyotr Klimov recentment.

La resta de les obres pertanyen al període entre 1953 i 1976 i són plenament representatives de l'estil de Tchaikovsky. La Sinfonietta per a orquestra de corda és de 1953 i en ella s'hi pot percebre clarament la influència dels primers quartets per a corda de Xostàkovic. En canvi la següent obra, la Simfonia de Cambra, de 1967, malgrat rebre també la influència de la música de cambra contemporània de Xostàkovic també veu de Britten, amb un estil angular i dissonant.

Finalment els Sis estudis per a cordes i orgue, de 1976 (any de la mort del seu mestre Xostàkovic) és marcadament minimalista i es construeix a partir de petites cel•les musicals, éssent per a mi, la millor i més interessant de les obres del CD.

L'eclèctica Musica Viva Chamber Orchestra, dirigida pel violoncel•lista i pianista Alexander Rudin es capaç d'interpretar amb un bon nivell tan música dels segles XVII i XVIII com de música contemporània. El seu repertori es focalitza en els països de l'est i, per sobre de tot, els compositors russos.

Altres crítiques:
· Classical.net



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet