ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Sonates, Tocates i Fandangos del Barroc Català

Sonates, Tocates i Fandangos del Barroc Català

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Discant

Aquest CD de la discogràfica catalana Discant, segell vinculat als promotors Euroconcert, presenta un conjunt d'obres per a clavicèmbal d'autors catalans del segle XVIII interpretats per la teclista barcelonina Maria Lluïsa Cortada. En elles es deixa entreveure la influència de l'orgue, i per extensió de l'origen litúrgic, que la música per a teclat té a casa nostra durant aquest període motivat, segons Cortada, pel fet que durant el segle XVII la dura situació a Catalunya provocà una manca de mecenatge civil a l'entorn de les arts que fou suplida per l'església.

Dels autors d'aquest recull, sens dubte el més reconegut és el mestre olotí Antoni Soler. El Pare Soler, format musicalment al monestir de Montserrat, jove mestre de capella de la Seu de Lleida i de la Seu d'Urgell i que madurà a El Escorial on moriria el 1783, sintetitza perfectament la música ibèrica del XVIII. Les seves sonates d'acord a l'estil de l'època i seguint els patrons d'Scarlatti respon al model bipartit. En aquest recull fet per Maria Lluïsa Cortada ens trobem amb dos de les prop de cent sonates que va escriure Soler, així com amb el cèlebre Fandango.

La singularitat d'aquest CD però, és l'edició per primer cop de la resta d'obres: tres sonates de Joseph (¿) Freixenet, dues tocates de Josep Elies, dues sonates de Josep Gallés i un altre fandango, en aquest cas, anònim.

Un notable esforç el fet per Discant i per Cortada en la recuperació d'un patrimoni tant valuós com desconegut pel gran públic català i d'arreu.

Altres crítiques d'aquest CD:
· Goldberg anglès
· Goldberg castellà



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet