ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Marc-Antoine Charpentier

Marc-Antoine Charpentier

Classificació temàtica: Música simfònica i concertant


Les Arts Florissants. William Christie
3CD

Harmonia Mundi

Aquest cofre editat per Harmonia Mundi en commemoració del tercer centenari de la mort del compositor barroc Marc-Antoine Charpentier (mort a Paris el 24 de febrer de 1704) és un interessant i complert recull de la seva obra vocal, tant sacra com profana.

Charpentier havia nascut l'any 1643 prop de Paris. En el seu procés formatiu com a músic destaca la influència que tingué la formació rebuda a Roma de Giacomo Carissimi, mestre de l'oratori. Malauradament la seva carrera va anar sempre una mica a l'ombra de Lully. El fet però al que més s'associa l'art de Charpentier n'és la col•laboració amb el dramaturg Molière, tot i que no va durar gaire ja que durant la representació d'El Malalt Imaginari aquest moria.

El primer disc conté la Pastorale sur la naissance de N.S. Jesús-Christ H 483 (la H fa referència a Hugh Wiley Hitchcock, autor del catàleg de les obres de Charpentier publicat el 1982) i In Navitatem D.N.J.C. Canticum H 414. En el segon les Antiennes ‘O' de l'Avent H 36-43 i els Nöels pour les instruments H 534, In Nativitatem Domini Canticum H 416 i Sur la Naissance de Notre Seigneur Jésus-Christ H 482. El tercer disc està dedicat a l'obra que dóna nom al conjunt que dirigeix William Christie, Les Arts florissants H 487. En el quart Le Reniement de saint Pierre H 424 i les Méditations pour la Carême H 380-389 i en el darrer, per a mi, el millor del conjunt, el famós Te Deum H 146, la Missa ‘Assumpta est Maria' H 11 i les Litanies de la Vierge H 83.



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet