ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

L'oboè romàntic

L'oboè romàntic

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Discant

L'any 1810, el mateix que veuria néixer Chopin i Schumann, naixia a la localitat osonenca de Vidrà, Pere Soler, un dels oboistes més cèlebres de la història. El jove Soler marxà cap a França per créixer com a intèrpret arribant a ser el primer no francès en guanyar el primer premi d'oboè al Conservatori de Paris el 1836.

Tot i que el Romanticisme musical va ser una mala època per l'oboè, que havia viscut els seus anys daurats durant el Barroc i el Classicisme, no són poques les obres escrites pel lluïment d'aquest instrument. Aquest CD editat per Discant té com a protagonista l'obra per a oboè escrita per Soler. En concret el Cantabile, op. 3, la Introducció i Vals, op. 2 i l'Ària i Variacions op. 13 que s'enregistren per primer cop. Es tracta d'unes obres expressives, impregnades de romanticisme i que, a la manera belcantista, serveixen pel lluïment de d'intèrpret dotat.

Emmarquen el panorama oboístic romàntic d'aquest disc romances i cançons de Robert Schumann on l'oboè substitueix la veu humana, Sie liebten sich beide op. 13 de Clara Schumann estilísticament molt propera al seu marit, obres de Gaetano Donizetti i de Johann Nepomuk Hummel i el també contemporani català Ferran Sor amb Les Favorites des Salons, danses de societat dedicades a senyoretes de l'alta societat londinenca.

La interpretació d'aquestes obres a càrrec del duo format per Josep Julià a l'oboè i Josefina Rius al piano mostra la sintonia de qui fa més de vint anys que fan música plegats centrant-se sobretot en música de compositors catalans, havent estat els encarregats d'estrenar obres d'autos contemporanis com Josep Soler, Joaquim Homs o Albert Guinovart.



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet