ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Copland presenta

Copland presenta

Classificació temàtica: Música de cambra i solista instrumental


Ars Harmònica-La Mà de Guido

L'any 1998, centenari del naixement de George Gershwin, Jordi Vilaprinyó va començar un ambiciós projecte que ara s'acaba: una trilogia sobre la música americana del segle XX amb el volum 1 dedicat a Gershwin, ‘Gershwin & Co' que compartia protagonisme amb Copland i amb el jazzista Chick Corea. Dos anys després arribava ‘Gershwin Plus' de nou amb Gershwin com a fil conductor però ara amb acompanyament. Vilaprinyó s'acompany bé d'un altre piano, bé d'un contrabaix, d'un vibràfon o de la percussió per narrar obres d'Ellington, Bernstein o el català Conrad Setó, a banda, òbviament, d'obres de Gershwin.

El cercle es tanca ara amb un retorn a Copland, ‘Copland presenta'. Viatge iniciat a l'Amèrica autòctona dels rodeos amb el Rodeo d'Aaron Copland i que segueix a l'Argentina d'Astor Piazzolla amb 3 Etudes, una obra madura i mestissa del geni del bandoneón. Finalment tornem a casa. Música catalana contemporània d'Amargós, Taverna-Bech, de nou Setó, de Saki Guillem i Bolliart per acabar la singladura amb una obra sentida del propi Vilaprinyó, Com un record (Als amics desapareguts).

La col•lecció editada per la discogràfica Ars Harmònica-La Mà de Guido i Edicions Albert Moraleda formen part del programa commemoratiu del centenari del naixement dels compositors Gershwin, Ellington i Copland.

Altres crítiques d'aquest CD:
· Ritmes.net



Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet