ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Novetats

Tria un apartat:

Cerca de novetats

Paraules:
Tema:
Tipus:
Ajuda

la mà de guido
 

NOVETAT

Media vita

Media vita

Classificació temàtica: Música sacra


John Sheppard

Stile Antico

HMU 807509

Harmonia Mundi

Matthew O’Donovan, un dels baixos del grup Stile Antico, protagonista d’aquest CD, analitza el perquè del fet que la música de John Sheppard (1515-1558) ha estat gairebé desapareguda fins fa només uns vint anys, a diferència d’altres autors de l’època Tudor com per exemple Thomas Tallis, tot i tenir una qualitat similar: la música de Sheppard és manuscrita, la de Tallis es va editar; la preferència de la litúrgia anglicana sobre els motets llatins; la major complexitat en la interpretació al expandir el rang vocal requerit, entre altres.

Aquest disc és una mostra, un resum, dels diferents gèneres litúrgics del compositor: responsoris, anthems, antífones i himnes. Destaca però, tan per la seva dimensió (més de 25 minuts) com per tractar-se d’una peça preciosa, Media Vita, l’antífona que dóna nom al CD.

D’Stilo Antico, un jove grup vocal anglès que el 2005 van guanyar l’Early Music Network International Young Artists Competition, ja hem comentat el‘Cantar dels cantars’ amb obres de Palestrina, Lassus i Victoria, i ‘Heavenly harmonies’, un recull de psalms i motets de Tallis i Byrd. Sembla que segueixen endinsant-se en la polifonia anglesa renaixentista. Benvinguda notícia.
 



Ignasi Albors

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet